Her på siden finder du informationer og materialer vedrørende sagen. 

Der vil være link til nyhedsudsendelser, podcasts, dokumenter, kopi af mails m.v. 

Forbrugervalg Frederikshavn Forsyning 2021

  • Forbrugervalgets resultat

I 2021 var der 617 der stemte til Forbrugervalget i Frederikshavn Forsyning.

Direktør for Frederikshavn Boligforening, Kim Madsen, fik i alt 153 personlige stemmer, svarende til 24,8%.

Kim Madsen blev dermed den helt store vinder af valget.

17. maj 2022 trækker Kim Madsen dog at trække sig fra posten som bestyrelsesmedlem i Frederikshavn Forsyning.

1. juli 2022 gik Kim Madsen på pension.


Resultatet med de 153 personlige stemmer er IKKE udtryk for at Kim Madsen har ført valgkamp, eller er en populær kandidat. Det er heller ikke et udtryk for at Frederikshavn Boligforening er mere populær end andre. 

De 153 stemmer på Kim Madsen er udelukkende et resultat af at Claus Thomsen, tidligere Souschef og nu direktør, og de ansatte i administrationen tilbage i december 2021 vælger at bruge målernumre fra 130 lejemål, heraf 1 fra en kommunal ejendom, til at afgive stemmer på direktøren. 

Du finder et ark nederst på siden der indeholder adresse og afdelingsnumre på de målere som Frederikshavn Boligforening har brugt til at stemme Kim Madsen ind. 

  • Visbys Verden kommer på banen

Den 21. april 2022 kom første afsnit af Visbys Verden vedrørende Frederikshavn Forsyning og Frederikshavn Boligforening. 

Og dette afsnit blev starten på en ny tid for Frederikshavn Boligforening, der gennem de sidste par måneder gentagne gange har måtte se deres "gode omdømme" blive udfordret på både de sociale medier, Tv2 Nord og et par andre medier. 


Du finder samtlige afsnit om Forbrugervalget hos Visbys Verden lige HER   https://visbysverden.dk/category/forsyningsselskaber/frederikshavn-forsyning/ 

Sagen i "korte" træk


Det hele så ellers lovende ud for Kim Madsen. Pension fra Frederikshavn Boligforening 1. juli 2022 og en plads i bestyrelsen i Frederikshavn Forsyning frem til 2025, hvor han fortsat kunne få indflydelse for beboerne i Frederikshavn Boligforening. Problemet var bare, at beboerne i Frederikshavn Boligforening i storet træk IKKE har stemt på Kim Madsen. 


(Har du problemer med at åbne link? Giv mig besked og prøv evt. "højreklik - åbn link på ny fane")


Hvert 4. år er der forbrugervalg til Frederikshavn Forsyning, et valg hvor forbrugerne af vand og spildevandsydelser i Frederikshavn Kommune kan afgive en stemme på den kandidat, de mener skal have en stemme i Forsyningen. 


I 2021 fik daværende direktør Kim Madsen som beskrevet 24,8% af stemmerne, fordi Frederikshavn Boligforening vurderede, at de var i deres gode ret at bruge målere fra forskellige boliger og fællesbygninger, uden tilladelse.

Den kutyme, som de har oplyst det er, er nu blevet sat under lup, og i skrivende stund bliver sagen vurderet af Bolig- og Planstyrelsen. 


I 2017 var der også valg. På daværende tidspunkt var det formanden for bestyrelsen i Frederikshavn Boligforening, Bjarne Walentin, der fik absolut flest stemmer. 

Er det udtryk for at Frederikshavn Boligforening er så populære i Frederikshavn kommune, at størstedelen af de stemmeberettigede stemmer på dem. Eller er der i virkeligheden tale om at der bliver brugt ufine metoder?

Det spørgsmål håber jeg vi en dag får svar på. 


VISBYS VERDEN GRAVER I FORBRUGERVALGET I FREDERIKSHAVN FORSYNING

21. april 2022 kommer første afsnit af Visbys Verdens podcast om forbrugervalget i Frederikshavn Forsyning. Nok ikke et afsnit der fik den store opmærksomhed. Men det ændrede sig med afsnit nummer 2, samt da TV2 Nord  trådte ind i sagen. Men fra den dag skete der også for alvor noget. 


Rasmus Visby, Visbys Verden, var ellers lige ved at give op, da han i første omgang fik besked på, at data vedrørende selve forbrugervalget allerede var slettet. Det var derfor ikke muligt at få indblik i hvem der havde stemt, og hvornår de havde stemt. Men på magisk vis dukkede der pludselig et stort excel ark op med alle oplysningerne. Dato og tidspunkt for afstemning, og ikke mindst hvem der havde stemt. Og her blev det afsløret at Kim Madsen ikke blev valgt ind fordi han var populær - nej han blev valgt ind fordi Frederikshavn Boligforening stemte på ham, på vegne af beboerne, dog uden de vidste det. 


3. maj 2022 udsender Visbys Verden endnu et afsnit. Denne gang er vi med på en lytter, hvor Rasmus Visby taler med direktøren Kim Madsen, der er helt uvidende om alt, eller det er i hvert fald det han oplyser.

Ingen kan af gode grunde vide om han taler sandt eller ej. Men personligt har jeg mine tvivl om han nu også er så uvidende. Jeg har selv siddet i bestyrelsen med Kim Madsen som direktør. Og uskyldig er det sidste jeg vil sige han er. Hvad jeg derimod har erfaret er, at Kim Madsen hidtil har været villig til at ofre alle omkring sig, hvis det betød han ikke selv skulle tage konsekvenserne af sine handlinger.

Og lad os ikke glemme at han er direktøren for foreningen. Helt uvidende er han nok ikke. Han har vel ikke fået sin millionløn for at være uvidende om alt?


TV2 NORD KOMMER PÅ BANEN

16. maj 2022 kom sagen i TV2 Nord, hvor både Claus Thomsen, nuværende direktør, og Fie Mølholt, formand, udtaler sig. Ifølge Claus Thomsen har de ikke stjålet noget. De har som ejere af bygningerne, og fordi de administrerer regningerne til vandforbruget, adgang til målernumrene. Og det er med den begrundelse han mener at bestyrelsen, med Fie Mølholt som formand, har ret til at afgive stemmer uden beboerne har kendskab til det. 

Du kan se indslaget fra TV2 Nord her

https://www.tv2nord.dk/nyheder/16-05-2022/1930/1930-16052022?clip=c7593332-3f22-44d7-9cb9-248aa7abbd2d 


Fie Mølholt er dog ikke helt sikker på om de nu også har lov, men henviser til kutyme.

Hun fortæller da også i en artikel til TV2 nord 17. maj 2022 at de vil have Boligernes Landsorganisation, BL,  til at hjælpe dem i sagen. For har de lavet en fejl, jamen så retter de da bare ind fremover. 

Artiklen kan du læse her

https://www.tv2nord.dk/frederikshavn/boligforening-vil-have-undersoegt-om-valget-er-foregaaet-korrekt


BOLIGERNES LANDSORGANISATION (BL) VIL IKKE HJÆLPE

Men hjælpe fra BL må Frederikshavn Boligforening lede længe efter - for de vil IKKE gå ind i den enkelte sag og hjælpe. Du kan se hvad juristen fra BL 25. maj 2022 har fortalt til TV2 Nord her

https://www.tv2nord.dk/artikel/bl-kan-ikke-hjaelpe-boligforening

Men hvis ikke BL vil hjælpe, hvorfor sendte Fie Mølholt så denne mail til repræsentantskabet i Frederikshavn Boligforening 12. maj 2022


Til repræsentantskabet

 Efter henvendelser fra flere medier omkring forbrugervalg til Frederikshavn Forsyning, fremsendes hermed organisationsbestyrelsens kommentarer omkring brug af boligforeningens vandmålere.

 Kim Madsen som privatperson har fået organisationsbestyrelsens accept til at stille op til forbrugervalg til Frederikshavn Forsyning.


Organisationsbestyrelsen orienterede om beslutningen den 29. november 2021 til repræsentantskabet og alle ansatte. Samtidig anbefalede organisationsbestyrelsen at stemme på Kim Madsen.  Denne henvendelse er vedlagt.

Organisationsbestyrelsen har kompetencen til at repræsentere Frederikshavn Boligforening som bygningsejere i forbrugervalget, og derfor er vandmålere i Frederikshavn Boligforening anvendt til stemmeafgivning til forbrugervalget.

BL – Danmarks Almene Boliger har bekræftet, at ovenstående fremgangsmåde er korrekt.

  

Med venlig hilsen

 Fie Mølholt

formand


Fie forklarer at BL har bekræftet at boligforeningen har gjort det rigtige, men BL siger selv at de ikke er gået ind i sagen efterfølgende.

Hvor gik det galt?

Henvendelsen fra 29. november 2021 til repræsentantskabet findes nederst på siden


ER DET HACKING?

Også juraprofessor Sten Schaumburg-Müller fotræller, til TV2 Nord 17. maj 2022, at han har svært ved at se hvordan Frederikshavn Boligforening har ret til det de gør.

Ifølge ham kan der i denne sag være tale om hacking, idet Frederikshavn Boligforening har brugt oplysningerne om målernumre, til andet end det der har været formålet. De har altså "hacket" sig til informationerne. 

Du kan selv høre hvad han siger her

https://www.tv2nord.dk/frederikshavn/det-kan-betegnes-som-hacking-siger-juraprofessor-om-stemmesnyd

Sten Schaumburg-Müller giver samme forklaring til B.T. hvor han igen forklarer hvordan det kan være ulovligt det Frederikshavn Boligforening har gjort. Du kan læse artiklen herunder, hvor der også er link til podcasten "Det, vi taler om" Der efter ca. 45 minutter besøger netop sagen i Frederikshavn Boligforening

https://www.bt.dk/samfund/boligforeningen-har-fiflet-med-stemmer-ekspert-er-ikke-i-tvivl-der-er-tale-om


I artiklen fra B.T. kan også du læse hvordan Borgmester Birgit Hansen forklarer at det ikke er kommunen, men politiet og anklagemyndigheden, der skal vurdere om det der er foregået er ulovligt. Det er også oplyst at hun vil bruge boligforeningens redegørelse til at få lavet en ekstern juridisk vurdering. 

Det er nok også det eneste fornuftige at gøre!

Men, som du kan se af notatet fra Frederikshavn Kommune, har de IKKE gjort brug af en ekstern vurdering, og kommunen mener ikke der er gjort noget ulovligt. Pludselig vil de altså selv vurdere det?

Og hvordan skal politiet og anklagemyndigheden vurdere det, hvis kommunen allerede har frikendt Frederikshavn Boligforening, som det står skrevet flere steder efter at kommunens notat er offentliggjort. 


KIM MADSEN TRÆKKER SIG FRA BESTYRELSEN I FREDERIKSHAVN FORSYNING

Ugen efter det første indslag på TV2 Nord har ikke været let for Frederikshavn Boligforening. 

Allerede dagen efter det første indslag på TV2 Nord, vælger Kim Madsen 17. maj at trække sig fra bestyrelsesposten i Frederikshavn Forsyning. Du kan læse artiklen her

https://www.tv2nord.dk/frederikshavn/efter-afsloering-nu-traekker-direktoer-sig-fra-bestyrelse 

og her

https://nordjyske.dk/nyheder/frederikshavn/efter-tvivl-om-valgmetode-boligboss-traekker-sig-fra-forsyningen/2920907

Men hvorfor trak Kim Madsen sig? Forklaringen var enkel - Kim Madsen vil ikke være skyld i dårlig omtale af Frederikshavn Boligforening.

Og mon ikke han og de øvrige i Frederikshavn Boligforening havde håbet at det kunne sætte en stopper for al den negative omtale der fik.

Men sådan gik det ikke.

Se brevet fra Kim Madsen nederst på siden. Brevet er en del af den aktindsigt jeg har bedt om hos Frederikshavn Kommune. 


FIE KENDER PLUDSELIG IKKE NOGET TIL HVORDAN DET ER FOREGÅET 

Til Nordjyske fortæller Fie Mølholt, 18. maj 2022

"Jeg er dybt chokeret. Vi sagde ja i organisationsbestyrelsen til, at Kim Madsen kunne stille op til bestyrelse for Forsyningen, men anede ikke hvad der foregik omkring selve valget. Vi har nu fået af vide det er anden gang stemmerne er brugt sådan." 


Fra det ene øjeblik til det kender Fie ikke til hvad der er foregået, ud over at det også skete ved andre valg. Og her tænker hun nok på valget i 2017, hvor daværende formand for bestyrelsen Bjarne Walentin blev stemt ind, på præcis samme måde.

Men Fie har vist glemt at hun tidligere har udtalt sig om valget, og der kendte hun sjovt nok til det. 

Lyt selv med i dette afsnit fra Visbys Verden hvor Fie forklarer sig selv. 

https://visbysverden.dk/formand-fie-forklarer-6-forbrugervalg-i-frederikshavn-forsyning/

 

FREDERIKSHAVN BOLIGFORENING SENDER EN REDEGØRELSE

16. maj 2022 bliver Frederikshavn Boligforening bedt om at sende en redegørelse til Frederikshavn kommune, senest 23. maj 2022. 

23. maj 2022 - 1 minut i lukketid - kl. 14:59 modtager Frederikshavn Kommune en foreløbig redegørelse fra Frederikshavn Boligforening med følgende ordlyd (aktindsigt)


Foreløbig redegørelse om boligforeningens ageren i forbindelse med Forbrugervalget 2021

 Grundet den korte givne tidsfrist fremsendes hermed foreløbig redegørelse omkring forløbet med afgivelse af stemmer til Forbrugervalget 2021 jf. mail dateret af 16. maj 2022. Den endelige redegørelse forventes fremsendt inden for 12 arbejdsdage. Vi afventer udtalelse fra BL – Danmarks Almene Boliger samt vores eksterne juridiske rådgiver.


 Boligforeningens direktør har efter aftale med organisationsbestyrelsen fået tilladelse til at stille op til Forbrugervalget 2021. Det blev anset for at være i boligforeningens interesse, at få valgt en repræsentant med viden om det almene område til gavn for lejere i boligforeningen.


 Organisationsbestyrelsen har støttet op om opstillingen og anvendt den indflydelse, som der var mulighed for at anvende inden for de regler, der anses for at være gældende, herunder Frederikshavn Forsynings valgregulativ.


 For at klarlægge om gældende regler er overholdt, er BL – Danmarks Almene Boliger bedt om at udarbejde en redegørelse om reglerne på området, og endvidere har vi bedt om udtalelse fra ekstern juridisk rådgiver.


 Når vi har modtaget de nævnte redegørelser, vil vi se på om det vil give anledning til ændring af de interne procedurer.

 

Med venlig hilsen

Frederikshavn Boligforening

 Fie Mølholt                                                                      Claus Thomsen

bestyrelsesformand                                                       regnskabs- og souschef


Og med disse ord mener Frederikshavn Boligforening at de har gjort deres. Tidspresset har de uden tvivl været, og det blev ikke bedre at at de ikke havde fået den ønskede hjælp fra BL. Om de fik hjælp fra en jurist til at aflevere den endelige redegørelse fremgår ingen steder. 

Jeg må dog indrømme jeg bliver mere og mere interesseret i at få afklaring på hvorfor BL i 2020 valgte at involvere sig i en sag i Frederikshavn Boligforening. Men mere om det senere. 


Frederikshavn kommune var dog IKKE tilfredse med denne redegørelse, og sender samme dag dette svar til Frederikshavn Boligforening. 

Jeg er uforstående overfor tilbagemeldingen, som jeg ikke betragter, som et svar på kommunens spørgsmål til jeres ageren i forbindelse med forbrugervalget:

 

”… Frederikshavn Kommune derfor udbede sig en redegørelse for, hvordan Frederikshavn Boligforening har ageret i forbindelse med Forbrugervalget 2021, herunder hvordan Frederikshavn Boligforening har håndteret stemmeafgivelse, og de stemmer der er afgivet af administrationen i Frederikshavn Boligforening”

 

Jeg er uforstående overfor, at der ikke gives en konkret tilbagemelding på hvorledes Boligforeningen har ageret i forbindelse med stemmeafgivelsen i efteråret 2021. Redegørelsen kan vel kun udarbejdes af jer og jeg har derfor svært ved, at se hvorfor en involvering af BL eller andre skulle være nødvendig.

 Det er derfor min klare forventning, at I uden unødig ophold fremsender jeres redegørelsen til os og inden fredag i denne uge.


Skrevet af kommunaldirektøren Thomas Eriksen


Fie Mølholt og Claus Thomsen måtte derfor tilbage til tastaturet og prøve igen. Du kan læse den nye redegørelse nederst på siden. Og jeg kan lige så godt være ærlig, indholdet i den er ikke mange ører værd. Frederikshavn Boligforening mener fortsat, at de har den fulde ret til at bruge beboernes stemmer, også selvom det ikke er Frederikshavn Boligforening der bruger vandet eller betaler for det. De mener direkte at fordi de ejer bygningen, så er de også automatisk forbrugere. 


HVAD STÅR DER I VALGREGULATIVET OG BEKENDTGØRELSEN

Et hurtigt kig på valgregulativet fortæller os følgende: 

3. Forbrugerstatus og valgret
3.1. Forbrugerstatus har enhver fysisk eller juridisk person, som til egetforbrug aftager vand og/eller spildevandsforsyningsydelser fra Frederikshavn Vand A/S og/eller Frederikshavn Spildevand A/S. Frederikshavn Kommune og selskaber i Frederikshavn Forsyning-koncernen har dog  ikke forbrugerstatus og har dermed heller ikke stemmeret.
3.2. Stemmeberettigede til forbrugervalget (med forbrugerstatus) i Selskaberne er Selskabernes kunder og brugere på tidspunktet for offentliggørelse af Valgperioden


Du kan læse videre i regulativet nederst på siden hvor du i pkt. 3.2 a og 3.2. b kan læse definitionen på kunder og brugere. Det ændrer dog ikke på at forudsætningen for at kunne stemme - altså være stemmeberettiget er at du som KUNDE eller som BRUGER skal have forbrugerstatus, og det har du kun hvis du til eget forbrug aftager vand og/eller spildevandsydelser.

Definitionen på hvad en forbruger er, findes også i bekendtgørelsen, bek.nr.772 af 16.06.2012, hvor det er tydeligt i § 1 stk. 2

"ved vandselskabets forbrugere forstås i denne bekendtgørelse fysiske eller juridiske personer, som aftager vand- eller spildevandsforsyningsydelser til eget forbrug i det pågældende vandselskabs forsyningsområde"

Det afgørende for at opnå forbrugerstatus er også her at der aftages til eget forbrug. 


Det kræver hverken at du er jurist, som Birgit Hansen, Frederikshavn Kommunes borgmester, forsøger at undskylde sig med, eller at du har særlig kendskab til loven, for at forstå hvad det betyder.

Valgregulativet er ikke svært at læse, og det er heller ikke umuligt for nogen at forstå, at hvis du vil stemme, så skal du have stemmeret. Og for at få stemmeret skal du have forbrugerstatus.

Og i øvrigt er der kun 1 stemme pr. måler eller kundenummer. Det betyder også at kommunens forklaring om at boligerne på eksempelvis Højlundsvej i Østervrå har 2 stemmer, ikke er en realitet. Med mindre der naturligvis findes 2 kunde eller målernumre på hver adresse. 


BIRGIT HANSEN VIL IKKE BRUGE PENGE PÅ EN EKSTERN VURDERING 

I de seneste 2 afsnit af Visbys Verden kan du blandt andet høre vores holdning til notatet, samt høre hvad Borgmester Birgit Hansen mener om sagen. Du finder begge afsnit her, afsnit 6 og 7

https://visbysverden.dk/category/forsyningsselskaber/frederikshavn-forsyning/


"Vi skal stå vagt om demokratiet, gennemsigtigheden og lovligheden af gennemførte valg" Lyder det fra Borgmester Birgit Hansen til TV2 Nord. Men hvordan hun vil sikre at det gennemsigtigheden ved ikke at lade en ekstern jurist, eller en specialist på området, gennemgå redegørelsen fra Frederikshavn Boligforening eller komme med en juridisk vurdering af valgregulativet, bliver der ikke sat spørgsmål til. 

Du kan se Birgit Hansen udtale sig til TV2 Nord her. 

https://www.tv2nord.dk/frederikshavn/frederikshavn-kommune-frikender-boligforening-har-ikke-stjaalet-beboernes-stemmer


BOLIG OG PLANSTYRELSEN SØGER FLERE SVAR

Noget tyder på at Bolig- og Planstyrelsen ikke er helt tilfredse med kommunens notat, da de 1. juli 2022 har bedt kommunen svare på uddybende spørgsmål. Hvad spørgsmålene er og hvad kommunens svar bliver, får I af vide så snart de er tilgængelige. 


FREDERIKSHAVN BOLIGFORENING BLIVER POLITIANMELDT

Og for at runde denne sag af, hvor den står nu, så er nu også Frederikshvavn Boligforening meldt til politiet, det blev de i uge 27 af 2 beboere i Frederikshavn Boligforening. De vil med deres anmeldelse opfordre de øvrige beboere til at gøre det samme, og støtte sig til den anmeldelse, således sagen kan blive undersøgt korrekt. 


Og som med alt andet i denne sag, ja så er Fie Mølholt, formand for Frederikshavn Boligforening, uforstående overfor politianmeldelsen. For efter hendes opfattelse har både Frederikshavn Kommune og BL frikendt dem. 

BL har dog igen bekræftet at de IKKE er gået ind i sagen. Og om Frederikshavn kommune nu også har FRIKENDT dem, ja det er vist en vurderingssag. Jeg mener fortsat kun at Frederikshavn Kommune er kommet med deres vurdering, og den er lidt tvetydig, men det er ikke en frokendelse.

Du kan se eller gense Fie Mølholt fortælle hvorfor hun er uforstående her. 

https://www.tv2nord.dk/frederikshavn/boligforening-er-meldt-til-politiet


HVAD MED DEN KOMMUNALE MÅLER?

Frederikshavn Kommune forklarer intet om den kommunale måler i deres notat, men henviser alene til hvad Frederikshavn Forsyning har sagt. 

Husk på at hvis der er en kommunal måler der har stemt, ja så skal valget gå om, for kommunen må ikke stemme.

Men hvorfor foretager Frederikshavn Kommune ikke selv en vurdering af sagen?

Frederikshavn Kommune ejer ejendommen der ligger på Skagavej 132 i Skagen. Det er et plejecenter, hvor denne adresse huser fælleslokaler og kontor. Frederikshavn Boligforening administrerer udlejningen og har også en aftale med kommunen om delvist vedligeholdelse af stedet. Men har Frederikshavn Boligforening et vandforbrug på stedet til eget forbrug der giver dem stemmeret?

Det spørgsmål vil ingen rigtig svare på. 

Du kan her læse hvad Frederikshavn Forsyning har skrevet. Mailtråden er forenklet for læserens skyld. 


28 april 2022 9:51 skriver Kim Madsen (boligforeningen) til Frederikshavn kommune

Hver målernummer har 1 stemme.

...

Jeg har fået oplyst, at nogle af disse målere er monteret i Frederikshavn Kommunes Ældreboliger i Skagen, som boligforeningen administrerer.

Det er altså en anden ejerform end boligforeningen og ikke en del af vores bestyrelses ansvarsområde.

...


Kim Madsen ved altså godt at der kun er 1 stemme pr. målernummer. Han ved dog ikke om bestyrelsen kan afgive stemmer fra en bygning som de ikke ejer. 

Så vågner Birgit Hansen og skriver samme dag til de øvrige i Kommunen og Kim Madsen

Jeg har inden kl 16 i dag brug for et skriftligt svar, om der er afgivet stemme fra kommunal måler

Helt enkelt!

Mvh

Birgit


Kim Madsen reagerer hurtigt og beder Claus Petersen (Forsyningen) svare.

Claus Petersen fra forsyningen svarer til Claus Thomsen fra Boligforeningen således:

Hej Claus (boligforeningen)

Hermed svar på nedenstående mail fra Kim.

Vi kan jo kun konstatere, at måleren er overført til Boligforeningen med CVR 31353998 i 2013. Så set herfra har måleren siden dengang været tilknyttet Boligforeningen, som da også løbende har modtaget opkrævninger og betalt for forbrug mv. Vi kan derfor umiddelbart ikke se herfra (med de oplysninger vi har), at der skulle være problem i forhold til brug af stemmeretten.

Valgregulativet fastslår, at kommunen og Forsyningen ikke kan stemme. 

Evt. lejere i kommunalt ejede ejendomme må stemme ligesom lejere i andre udlejningsejendomme.

Hvordan i er stillet aftalemæssigt med den konkrete ejendom i forhold til kommunen kan vi jo ikke se. Så i må vel tilbage og finde ud af hvilke beføjelser/begrænsninger, der følger af jeres aftale med kommunen.
Mvh

Claus (forsyningen)

Vi kan altså konstatere at Frederikshavn Boligforening modtagre regningerne for forbruget på adressen i Skagen. Men er det også i sidste ende Frederikshavn Boligforening der betaler. 

Og hvad siger aftalen omkring beføjelser/begrænsninger. Ja det ved vi stadig ikke. 


Nu beder kommunaldirektøren Thomas så Claus Petersen, forsyningen om svar på den kommunal. 28. april kl. 13:26

Hej Claus

 Jeg skal blot være helt sikker på, at der ikke er afgivet en stemme fra en kommunal ”måler” i denne sag?

 Vil du be- eller afkræfte det, så jeg kan tage en drøftelse med Borgmesteren i løbet af eftermiddagen

 

Med venlig hilsen

 Thomas Eriksen

Kommunaldirektør


Og en halv time senere kommer svaret fra Claus hos forsyningen. 

Hej Thomas

 Der er ingen af kommunens målere, hvor der er afgivet stemme fra.

 

Venlig hilsen 
Claus Reimann Petersen
Adm. direktør

Så vi kan altså konkluderer at der ikke er brugt en stemme der er registreret hos kommunen. Men vi ved stadig ikke om Frederikshavn Boligforening har haft beføjelser til at bruge stemmen fra bygningen i Skagen, eller om det faktisk er kommunen der er forbrugeren på vand i bygningen i Skagen. Den del vil ingen beskæftige sig med. Men som det står i notatet er der givet utvetydigt svar - der er ikke brugt en kommunal stemme.


Men men men...

Tager vi et kig på hvem der har stemt, fremgår det at også Gasværksvej 24 i Sæby har stemt.

Det er Frederikshavn Boligforening der ejer bygningen. Dette er også et ældrecenter, der fungerer på samme måde som det i Skagen.

Eneste forskel er at i Sæby er Frederikshavn Boligforening ejer og i Skagen er Frederikshavn Kommune ejer.

I Sæby er der dog ikke tvivl, her er det Frederikshavn Kommune der betaler for vand på fællesarealerne, og ikke Frederikshavn Boligforening, selvom de modtager regningen for vand. Men den sender de direkte videre til kommunen. Du kan se et bilag på dette nederst på siden. 

Oplysningerne om stemmen der er brugt på Gasværksvej er ikke oplyst yderligere. Vi ved derfor ikke om det er en måler fra fællesarealet, eller en af målerne hos den enkelte lejer. Men uanset så er det nok ikke Frederikshavn Boligforening der aftager vand til eget forbrug på stedet, når det er Frederikshavn Kommune der er brugere af vandet.


Hvad er din vurdering? Er der brugt en kommunal stemme eller ej? Og hvem har egentlig stemmeretten på Skagavej og på Gasværksvej?